mixed media, schilderkunst

Een prachtige expositie

In het voorjaar van 2020 belde Carola met Peter om het eerste contact te leggen voor het project kunstkameraadje. Ze kreeg een lieve, warme en hartelijke stem aan de telefoon. Peter vertelde dat hij veel fietst en loopt in de coronaperiode omdat alle ateliers, waar hij zo graag bezig is, dicht zijn. Peter is zelf ook kunstenaar. Hij stuurde Carola foto’s van zijn werk:

Co-creatie

Carola en Peter belden en appten elkaar regelmatig. En foto’s van het kunstwerk waar Carola aan begonnen was, gingen heen en weer. Door de gesprekken erover werd het een echte co-creatie.

Carola heeft een doek gemaakt met mixed media. Met de kleuren waar Peter van houdt. Ook de natuur komt erin terug. Er zit geschept papier onder en er is op geschilderd en getekend, zo kwam er telkens een laagje bij. Carola vond het bijzonder hem telkens weer te spreken en op deze manier samen tot het werk te komen. Tót het overhandigen ervan hadden ze elkaar nog nooit gezien.

Carola was enthousiast over de schilderijen die Peter zelf heeft gemaakt. Daarom organiseerde ze samen met Kunstlokaal 4M (Viermakelaars) in Vught een expositie van zijn werk. Door corona werd de expo keer op keer verlengd en het werk heeft uiteindelijk ruim 5 maanden mogen hangen op deze mooie plek in Vught.

‘Hij werd in het zonnetje gezet,
en dat verdient hij.’

– Carola Mokveld

Carola heeft bij de opening Peters ouders, broer en zus mogen ontmoeten. Ook zij waren super trots op hem. Zo werd hij extra in het zonnetje gezet. ‘En terecht,’ zegt Carola.

Peter

Ik vond het heel leuk en attent om samen de expositie in te richten, de titels te bedenken en zo elkaar te leren kennen. Het was mooi en fijn.

Carola Mokveld

Ik was erg onder de indruk van het werk van Peter. Mooi dat dit voor meer mensen zichtbaar kon worden!

Carola Mokveld is beeldend kunstenaar en docent. Zowel in haar eigen werk als in haar workshops zijn verhalen van mensen en verbinding een vaak terugkomend thema. Meer informatie over haar vind je hier.