tekeningen

Binnenwereld

In de kamer van Marlien is van alles te zien, verzameld in alle jaren vanaf haar 16de dat Marlien in woongroepen woont. Het zijn voorwerpen gekregen op belangrijke momenten van belangrijke personen. Allemaal linkjes met een wereld buiten deze kamer. Op het eerste gezicht is Marlien overal van afhankelijk, maar in haar kamer, in haar wereld is ze helemaal autonoom. En daar is ze trots op.

De wereld van Marlien

Lea is aan de slag gegaan met de voorwerpen, en de betekenis achter de voorwerpen. En ontdekte een rijke wereld van een paradijs-tuin. Een gehaakte pannenlap die bijna af is. Een moederlijke hand die nog steeds zorgzaam aanwezig is in diverse borduurwerken. Een kinderportret met een volwassen ziel. En een volwassen mens die smakelijk lacht wanneer Lea op de verkeerde deurknop drukt en er een badzaal tevoorschijn komt.

‘Ik zag een kinderportret met
een volwassen ziel.’

– Lea Adriaans

Voor Marlien is er een nieuw contact die in haar kamer, haar binnenwereld komt. Voor Lea de ruimte om haar eigen verbeelding los te laten op de voorwerpen, en zo te komen tot een nieuw beeldverhaal.

Paradijs-tuin door Lea

Lea heeft van de gemaakte werken ansichtkaarten laten drukken en deze in een doosje aan Marlien gegeven zodat zij ze naar haar broers en zussen, verspreid over het hele land, kan sturen.

Marlien

Ik vond ons project heel leuk. De tekening met mijn kinderportret vond ik het mooist! Nu borduur en punnik ik zelf want ik vond het erg inspirerend. Ik vind het leuk dat ik je heb leren kennen Lea!

Lea Adriaans

Vanaf dat ik een potlood vast kon houden, teken ik, vroeger met mijn vader op de grond, we werkten met de dingen die voorhanden waren. Beeldend werken is een manier om mezelf uit te drukken. Het is mijn manier om in een spiegel te kijken.

Meer informatie over Lea vind je hier.