collage, mixed media

Ontmoeting in werk & hart

Meteen bij het eerste telefooncontact was er een klik tussen kameraad Peter en kunstenares Carola. Peter bleek zelf ook beeldend kunstenaar te zijn. Hij vertelde haar dat hij de totale vrijheid van creëren zo fijn vind.

‘Het was alsof we elkaar
al jaren kenden.’

– Carola Mokveld

Tijdens het project werd er regelmatig gebeld en gemaild. Ook deelden ze foto’s over het ontstaansproces van het werk. Dit werk zou over Peter gaan, maar het werd een verhaal over wat voor hen beiden herkenbaar is. Er waren zoveel raakvlakken.

Werk van Peter

Voordat Peter zijn kunstcadeautje in ontvangst nam, wilde hij eerst iets aan Carola geven. Hij had namelijk ook een werkje voor haar gemaakt: een collage met verschillende patronen, tekstjes en een oude foto. Hierboven zie je een uitsnede ervan.

Een droom die uitkwam

Carola maakte voor Peter een tweeluik van oude sigarendoosjes. Daarin heeft ze een kinderfoto verwerkt en zijn zoektocht naar een goede woonplek. Tijdens hun contact is deze droom ook werkelijkheid geworden. Carola gaat Peter daar binnenkort opzoeken.

Carola: ‘Mooi hoe je als mensen in verbinding kunt komen, juist in moeilijke tijden. Dat is een groot cadeau. En het mooiste daarvan is dat het een cadeau voor beiden is. Wat een prachtig initiatief!’

Peter

Wij kwamen elkaar tegen in een tijd dat ’t minder goed met mij ging. We hadden direct een klik, ook in herkenning. Het was een leuke wisselwerking tijdens het begin van COVID-19.

Carola Mokveld

Het was bijzonder zo dichtbij iemand te mogen komen. Samen zoveel te delen terwijl je elkaar nog nooit gezien hebt. En het meest bijzondere was toch wel dat Peter ook voor mij een kunstwerk had gemaakt. Wat een prachtig mens, altijd in mijn hart.

Carola Mokveld is beeldend kunstenaar en docent. Zowel in haar eigen werk als in haar workshops zijn verhalen van mensen en verbinding een vaak terugkomend thema. Meer informatie over haar vind je hier.